انگلیس به عنوان متحد نزدیک آمریکا که در جنگ با عراق نیز مشارکت داشت هیچگاه نتوانسته بدون توجه به دیدگاه های آن سوی آتلانتیک ، سیاست مستقلی را در قبال ایران اتخاذ کند. به عنوان مثال درحالی که استراو بارها بر حل و فصل مسالمت آمیز بحران هسته ای تهران به صورت دیپلماتیک تاکید کرده بود ولی مشخص بود که " تونی بلر " نخست وزیر این کشور دیدگاه دیگری دارد.
وزیر خارجه انگلیس به دلیل آنچه که نزدیکی به تهران خوانده می شد به طنز لقب " آیت الله استراو " دریافت کرده بود و کنار گذاشتن وی در این مقطع زمانی نشان می دهد که سیاست خارجی بریتانیا به صورت یکدست و این بار توسط شخص تونی بلر هدایت خواهد شد که دیدگاه های ضد ایرانی وی بر کسی پوشیده نیست. در واقع با ترمیم کابینه بریتانیا، ائتلاف بوش – بلر صورت عینی تری به خود گرفته است.
اکنون پازل های مختلف اقدام علیه ایران کنار هم چیده شده اند و سیاست خارجی دولت اصولگرا ناکاراتر از همیشه به پیش می رود. در کنار این وقایع باید به پیروزی گسترده حزب محافظه کار انگلیس در انتخابات محلی این کشور نیز اشاره کرد که کفه ترازو را بیشتر به سمت آمریکا سوق خواهد داد چرا که این حزب بیش از بلر در صحنه سیاست خارجی طرفدار سیاست های جنگ طلبانه ایالات متحده است.
وزیران خارجه و کشور انگلیس برکنار شدند - ایرنا
0 نظر:
ارسال یک نظر